Portfolio

Ballet fotografie

Ballet en fotografie vormen een prachtige combinatie. Een dansvorm die draait om beweging, waarvan dat ene moment wordt vastgelegd op een beeld die u zal blijven verwonderen.

De betovering van ballet

Deze reeks verbeeldt de kracht en pracht van ballet. Het tegenlicht dat door de klassieke raampartijen uit de 17e tot de 19e eeuw schijnt versterkt dit gevoel.

Mijn hele jeugd heb ik gedanst en ik was altijd al gefascineerd door zwart-wit fotografie van topballerina’s. Prachtige poses die zo makkelijk ogen, maar waar veel kracht en doorzettingsvermogen voor nodig is. Dat vormde de inspiratie voor mijn fotoserie.

Ik heb professionele ballerina’s van het internationale dansgezelschap Het Nationale Ballet gefotografeerd. Het summum van het klassiek ballet in Nederland. Laat u betoveren door deze dansvorm.

Dans in de culturele hoofdstad

Prachtige oude panden, historische grachten en industriële gebouwen. Deze balletreeks neemt u mee door het oud en nieuw van Amsterdam.

De ballerina

Deze fotoserie laat het romantische beeld van ‘de ballerina’ zien. Het is een meisjesdroom van velen om een prima ballerina te worden. Zo stond ik ook van jongs af aan in de balletstudio en kon niet wachten om in een tutu te dansen en op spitzen te staan.